Hoge energieprijzen?

22 januari 2022 <<

Vragen over hoge energieprijzen

De afgelopen tijd zijn de gas- en elektriciteitsprijzen aanzienlijk gestegen. Dit heeft alles te maken met het tekort van gas in Europa en de spanningen in de wereld. Ook de prijzen van Energie Gilze Rijen met Samen OM zijn als gevolg daarvan gestegen. Maar niet meer dan gemiddeld.  Op 21 januari 2022 hadden we een gemiddelde gasprijs ten opzichte van andere aanbieders en was onze elektriciteitsprijs het laagste.

Twijfel je om over te stappen? De redenen om energie van ons af te nemen, blijven overeind. Ik noem de lokaal geproduceerde energie (reden waarom elektriciteitsprijs laag is), energielevering van je zonnepanelen tegen dezelfde prijs als aankoop van energie, en natuurlijk een gratis lidmaatschap van onze mooie coöperatie.

Kijk voor meer over onze energie op energiegilzerijen.nl/betaalbaar/energie-van-ons

Antwoord

We merken dat veel mensen met vragen zitten. Over de hoogte van de prijzen en of er iets over de prijsontwikkeling te zeggen is. Maar ook omdat er energiemaatschappijen failliet zijn gegaan. Of er bij een faillissement nog wel energie geleverd wordt, enzovoorts. Voor deze vragen mag je altijd contact met mij opnemen via alwijn@energiegilzerijen.nl of via 06-15035807.

Overigens is de verwachting dat onze prijzen ten opzichte van de concurrentie op ongeveer hetzelfde niveau blijven en is er geen enkele indicatie dat EGR of Samen OM failliet kan gaan. Voor de kenners: de liquiditeit en solvabiliteit zijn nog dik in orde!

Alwijn ten Cate
Bestuurslid EGR