Samen glas isoleren

Energie Gilze Rijen organiseert in opdracht van de gemeente Gilze en Rijen een collectieve actie isolatieglas.

 

Voor glasisolatie is naast nog een andere isolatiemaatregel subsidie beschikbaar als je aan de eisen hiervoor voldoet. Energie Gilze Rijen heeft een collectieve actie glasisolatie opgezet om je te helpen.

Hoe werkt deze collectieve glasactie?

  1. Heb je nog vragen? (welke mogelijkheden zijn er, hoe dit te financieren, wat is effectief?) Stuur dan een e-mail naar andre@energiegilzerijen.nl. Dan neemt André Dilweg contact met je op om verdere informatie te geven.
  2. Geen vragen? Download dan het aanmeldformulier en vul dit in. Hier geef je aan welke ramen vervangen moeten worden. Maak ook foto’s van de situatie.
  3. E-mail een scan of leesbare foto van je formulier samen met de situatiefoto’s naar Guus van Roozendaal (guus@energiegilzerijen.nl).

 

  • Wij hebben goede aanbieders geselecteerd: Seku Kozijnen uit Rijen en MarVerre in Gilze. We geven jouw gegevens door aan één of allebei de bedrijven.
  • Op basis van je informatie ontvang je direct een offerte, of de aanbieder neemt contact met je op voor een afspraak.
  • Jijzelf besluit of je gebruik maakt van het aanbod.
  • Wanneer je akkoord gaat, wordt het werk uitgevoerd. En heb je ‘onderweg’ nog vragen, dan kun je die altijd aan ons stellen!

 

Deelnemers aan de collectieve actie krijgen een korting, afhankelijk van de omvang van je opdracht. Deze korting is al verwerkt in de offerte die je ontvangt.
>> vanaf € 1.500,- tot € 2.500,- een korting van € 50,-
>> vanaf € 2.500,- tot € 5.000,- een korting van € 100,-
>> vanaf € 5.000,- tot € 10.000,- een korting van € 200,-
>> en boven € 10.000,- een korting van € 400,-

Twijfel je nog? Vraag dan eerst een energieadvies aan bij Energie Gilze Rijen.

Geen twijfel? Meld je aan!

Wat is het rendement?

Glas is in de meeste huizen de zwakke schakel als het gaat om isolatie. Veel warmte gaat verloren via slecht isolerend glas. Slecht isolerend glas zorgt ook voor een oncomfortabel huis, waar je de neiging hebt de thermostaat een graadje hoger te zetten. Het effect van de verschillende soorten glas zie je in onderstaand plaatje:

Grote stappen in comfort en energiebesparing kunnen gemaakt worden door enkel, dubbel en oud HR glas te vervangen door HR++ glas. Voor wie nog een stapje verder wil gaan is het installeren van triple glas in de verwarmde ruimtes ook een optie, dit is echter behoorlijk prijzig.

Met het vervangen van glas kun je veel energie besparen. In onderstaande tabel zijn de besparingen ten opzichte van enkel glas weergegeven.

*Isolerend kozijn (U-waarde 1,3 of lager)
**Standaard kozijn (U-waarde 2,4)
bron: www.milieucentraal.nl

Een ander voordeel van glas vervangen is dat op dat moment ook de kierdichting verbeterd kan worden. Betere kierdichting, dus minder tocht, bespaart nog eens extra energie.

Kortom, alle reden om eens kritisch naar het aanwezige glas in de woning te kijken. Glas, ouder dan 20 jaar, kan aan vervanging toe zijn. Dubbel en HR-glas dat lek is (te zien aan vochtvorming in het glas) heeft een groot deel van zijn isolerende waarde verloren.

Als je begint aan het vervangen: wees consequent en vervang dan al het slechte glas, het wooncomfort wordt dan ineens sterk verhoogd. En als je dan toch bezig bent, vervang dan ook de slecht sluitende, van enkel glas voorziene, voor- en tuindeuren.