Samen met de gemeente

Eind 2021 heeft de gemeente de transitievisie warmte vastgesteld:

Visual Transitievisie warmte Gilze-Rijen  Transitievisie Warmte Gilze-Rijen

Energie Gilze Rijen heeft van de Gemeente Gilze Rijen de opdracht ontvangen voor het uitvoeren van energiebesparingsmaatregelen.

De gemeente Gilze Rijen heeft subsidie ontvangen voor het stimuleren van energiebesparing. Deze ‘Regeling Reductie Energieverbruik Woningen’ (RREW) bestaat uit een aantal verschillende maatregelen. Energie Gilze Rijen (EGR) gaat de gemeente helpen om de doelstellingen van de energiebesparing te halen. De RREW subsidie loopt tot 1 juli 2022, wij hopen dan weer een flinke stap gezet te hebben: samen, duurzaam en betaalbaar!

De opdracht van de gemeente bestaat uit 3 onderdelen:

1. Het voortzetten van energieadviezen aan particuliere woningeigenaren met de energieadviseurs van EGR

  • Energieadvies: Het aanbod om voor €25,- een op jouw situatie toegesneden energieadvies te krijgen is verlengd. De 12 energieadviseurs van EGR staan klaar om je van advies te voorzien.
  • Warmtescan: Ook het aanbod van gratis warmtescans blijft komende periode gelden. Dan komen wij bij je langs om warmtelekken en koudebruggen met een infraroodcamera te vinden en direct wat maatregelen voor te stellen om het verlies van warmte te beperken. De warmtescans worden in de winterperiode (november-februari) uitgevoerd.
    • >> Lees meer en meld je aan voor de gratis warmtescan
  • Energiebespaaractie: Nieuw is de energiebespaaractie voor huurders. Huurders hebben vooral invloed op het leven binnen in de woning. Energie Gilze Rijen heeft ook adviseurs opgeleid om juist huurders te ondersteunen bij energiebesparing. Een warmtebeeldcamera kan daarbij helpen. Ook hebben zij materialen bij zich waarmee direct energie bespaard kan worden.

2. Het uitvoeren van collectieve inkoopacties, zoals zonnepanelen en isolerend glas
Energie Gilze Rijen organiseert een zonnepanelenproject. Naast een scherpe prijs, krijg je een kwalitatief goed zonnepanelensysteem van onze geselecteerde aanbieder Hoppenbrouwers Techniek uit Udenhout. Aanmelden kan via hans@energiegilzerijen.nl. Wil je weten of je dak geschikt is voor zonnepanelen? Kijk op www.brabant.nl/zonnescan.
>> Lees meer over de inkoopactie zonnepanelen.

3. Het opzetten van een wijkaanpak in Gilze en Rijen
Er zijn 6 wijken geselecteerd voor deze aanpak. Na een wijkselectie wordt voor een aantal voorbeeldwoningen een stappenplan naar klimaatneutraal gemaakt. Dit stappenplan wordt vervolgens aan de wijkbewoners gepresenteerd, waarna zij zelf aan de slag  kunnen gaan met verduurzaming. Dit onder begeleiding van een wijkteam dat wordt samengesteld uit energieadviseurs van EGR en enthousiaste wijkbewoners. Wil je in jouw wijk hiermee aan de gang? Meld je via info@energiegilzerijen.nl.
>> Lees meer over de wijkaanpak.