Zonnepanelen

Zelf energie opwekken is nu de normaalste zaak van de wereld. De technieken om zonne-energie te oogsten worden steeds beter en steeds goedkoper.

Dankzij de salderingsregeling (de regeling dat geproduceerde stroom van gebruikte stroom mag worden afgetrokken) was de terugverdientijd op zonnepanelen op eigen dak nog minder dan 8 jaar geworden. Na 2023 wordt deze regeling afgebouwd. Maar iedereen die voor die datum panelen aanschaft, kan binnen de overgangsregeling zijn investering terugverdienen. Een goed moment om mee te doen aan onze collectieve inkoop van zonnepanelen.

Energie Gilze Rijen biedt via ‘om | nieuwe energie’ onbeperkt salderen aan (voor kleinverbruikers tot en met 3*80A aansluiting). Stap dus ook over op energie van EGR! Lees meer over terugleveren.

Wat als je geen geschikt dak hebt?
Veel meer daken zijn geschikt om zonnepanelen op te leggen, dan men denkt. Via deze link kun je controleren hoe gunstig of ongunstig jouw dak is. Panelen kunnen ook op oost of west gericht liggen en nog steeds voldoende produceren om rendabel te zijn (<8 jaar terugverdientijd).

Wil of kun je geen zonnepanelen op je dak leggen, maar wil je toch je geld nuttig en duurzaam investeren? Dan kan je er voor kiezen om zonnepanelen op andermans dak te hebben. Lees meer of bekijk het filmpje.