Wijkaanpak energiebesparing

Energie Gilze Rijen is in 5 wijken gestart met de wijkaanpak energiebesparing. Dat houdt in dat wij op wijkniveau de bewoners gaan helpen met energie besparen.

Wat gaan wij doen?
De wijkaanpak energiebesparing is gericht op woningen uit vergelijkbare bouwperioden. Voor een aantal veelvoorkomende woningen wordt een stappenplan naar aardgasvrij gemaakt. Dit stappenplan presenteren we aan alle wijkbewoners. Dit geeft een goed beeld van de kosten en de verdiensten. De bewoners kunnen daarna zelf aan de slag met verduurzaming. Het wijkteam, dat bestaat uit enthousiaste wijkbewoners en energieadviseurs van Energie Gilze Rijen, kan daarbij helpen.

Wat heb jij hier aan?
Ook jij kunt als woningeigenaar aan de slag met de eerste stappen richting een aardgasvrije woning. Natuurlijk voor een duurzame toekomst, maar zeer zeker ook voor je eigen portemonnee. Heb je al stappen gemaakt, dan kun je helpen om anderen ook die eerste stappen te laten maken. Samen komen we verder! Dus woon je in 1 van de volgende wijken, meld je dan per e-mail aan voor de wijkaanpak:

Rijen

 • Schildersbuurt –>  e-mail sturen
  • Nassaulaan (oneven), Hilsondishof, Hof van Liederkerke, Hof van Rassegem, Polanenhof, Schepenstraat, Mgr. Ariënstraat, Past. Gillissstraat (vanaf nr. 35 oneven en 86 even), Vincent van Goghstraat, Ruysdaelstraat, Memlingstraat, Jan Steenstraat, Rembrandtlaan, Rubenspark, Wilhelminastraat (even) en Spoorlaan Noord. 
 • Wolfsweide (deels) –> e-mail sturen
  • Gagelrijs, Schoorveken, Biezelaar, Wolfsweidelaan, Doornbos, Leibeemd, Riekevoort, Mosselaar, Roskamp, Hoeksestraat, Bloemaartsbeemd, Past. Van Boxelhof.
  • Verslag informatieavond Wolfsweide

Gilze

 • Steenakkers (deels) –> e-mail sturen
  • Warande, Kruithoorn, Hazeleger, Jachtveld, Arendsnest, Wildschut, Haakbus, Snaphaan, Strijp, Wissel, Fazantendrift, Haviksnest, Dassenburcht, Hubertusveld en Vinkenbaan.
 • Hofstad –> e-mail sturen
  • Alphenseweg, Geren, Wendel, Valenbraak, Schijve, Gouberg, Molenstraat, Hengelstraat, Den Dries, Groenvoort, Reitstraat, Voortstraat, Lochstraat en Hofstad.

Molenschot

 • Kern + buitengebied –> Molenschot Groen e-mail sturen

 

Wat kun je doen?

 1. Je kunt actief bijdragen. Door deel te nemen aan het wijkteam kun je, onder begeleiding van onze wijkcoaches, helpen met de energiebespaaracties in jouw wijk. Meld je aan door een e-mail te sturen naar je wijkadviseur.
 2. Je kunt ons volgen. Door je aan te melden, word je op de hoogte gehouden van de energiebespaaracties in je wijk. Stuur een e-mailtje naar je wijkadviseur.
 3. Je kunt je woning verduurzamen!

Waarom doen we dit?
In 2050 moet heel Nederland van het aardgas af. Al in 2021 moet de gemeente een ‘transitievisie warmte’ hebben opgesteld. Daarin legt de gemeenteraad een realistisch tijdspad vast waarop wijken van het aardgas af gaan en op welke alternatieve energievorm er overgeschakeld gaat worden.

Wij wachten niet op die transitievisie, maar gaan nu al helpen om de eerste stappen te maken. Jij profiteert dan nu al van aanzienlijke besparingen en bent voorbereid op de toekomstplannen van de gemeente.

Woon je in één van de geselecteerde wijken, en heb je vragen? Stuur dan een e-mail naar de projectleider van de wijkaanpak, Arjan Broers  e-mail sturen

 

Energie Gilze Rijen is een coöperatie zonder winstoogmerk en heeft als doel actief een bijdrage te leveren aan een klimaatneutraal, duurzaam en energie-onafhankelijk Gilze-Rijen.