Wijkaanpak energiebesparing

Energie Gilze Rijen is in 4 wijken gestart met de wijkaanpak energiebesparing. Dat houdt in dat wij de bewoners gaan helpen met energie besparen.

Informatieavond
Op 8 maart (Wolfsweide), 16 maart (Schildersbuurt), 22 maart (Steenakkers) en 30 maart (Hofstad) presenteren we om 20:00 uur online het stappenplan. Wijkbewoners kunnen daarna zelf aan de slag met de verduurzaming van hun woningen. De energiecoach van EGR en een enthousiast wijkteam staan klaar om daarbij te helpen.
Wat heb jij hier aan?
Jij kunt als woningeigenaar nu aan de slag met de eerste stappen. Niet alleen voor een duurzame toekomst, maar ook voor je eigen portemonnee. Tijdens de informatieavond leggen we uit wat je kunt doen. Wij helpen je daarbij. Dus meld je per e-mail aan voor jouw eigen wijk: Wolfsweide: freek@energiegilzerijen.nl, Schildersbuurt: arjan@energiegilzerijen.nl.

 

Rijen

 • Schildersbuurt –> Louis van Erkel e-mail sturen
  • Nassaulaan (oneven), Hilsondishof, Hof van Liederkerke, Hof van Rassegem, Polanenhof, Schepenstraat, Mgr. Ariënstraat, Past. Gillissstraat (vanaf nr. 35 oneven en 86 even), Vincent van Goghstraat, Ruysdaelstraat, Memlingstraat, Jan Steenstraat, Rembrandtlaan, Rubenspark, Wilhelminastraat (even) en Spoorlaan Noord. 
 • Wolfsweide (deels) –> Freek Gianotten en Yvonne Somers e-mail sturen
  • Gagelrijs, Schoorveken, Biezelaar, Wolfsweidelaan, Doornbos, Leibeemd, Riekevoort, Mosselaar, Roskamp, Hoeksestraat, Bloemaartsbeemd, Past. Van Boxelhof.
  • Verslag informatieavond Wolfsweide

Gilze

 • Steenakkers (deels) –> Anton van Loon e-mail sturen
  • Warande, Kruithoorn, Hazeleger, Jachtveld, Arendsnest, Wildschut, Haakbus, Snaphaan, Strijp, Wissel, Fazantendrift, Haviksnest, Dassenburcht, Hubertusveld en Vinkenbaan.
 • Hofstad –> Bert Huisman e-mail sturen
  • Alphenseweg, Geren, Wendel, Valenbraak, Schijve, Gouberg, Molenstraat, Hengelstraat, Den Dries, Groenvoort, Reitstraat, Voortstraat, Lochstraat en Hofstad.

Wat gaan wij doen?
De wijkaanpak energiebesparing is gericht op woningen uit vergelijkbare bouwperioden. Voor veelvoorkomende woningen wordt een stappenplan naar klimaatneutraal gemaakt. Dit stappenplan presenteren we aan alle wijkbewoners. Dit geeft een goed beeld van de kosten en de verdiensten. De bewoners kunnen daarna zelf aan de slag met verduurzaming. Dit onder begeleiding van het wijkteam van energieadviseurs van EGR en enthousiaste wijkbewoners.

Voorbeeldwoning
Wij zoeken ook voorbeeldwoningen in deze wijken die al laten zien dat (bijna) klimaatneutraal ook echt kan. Is dat jouw woning? Meld je aan!

Planning
– Bezoeken woningen >> oktober, november, december 2020
– Presentie stappenplannen in de wijk >> december 2020 en verder

Wat kun je doen?

 1. Je kunt actief bijdragen. Door deel te nemen aan het wijkteam kun je, onder begeleiding van onze wijkcoaches, helpen met de energiebespaaracties in jouw wijk. Meld je aan door een e-mail te sturen naar je wijkadviseur.
 2. Je kunt ons volgen. Door je aan te melden, word je op de hoogte gehouden van de energiebespaaracties in je wijk. Stuur een e-mailtje naar je wijkadviseur.
 3. Je kunt je woning verduurzamen!

Waarom doen we dit?
In 2050 moet heel Nederland van het aardgas af. Al in 2021 moet de gemeente een ‘transitievisie warmte’ hebben opgesteld. Daarin legt de gemeenteraad een realistisch tijdspad vast waarop wijken van het aardgas af gaan en op welke alternatieve energievorm er overgeschakeld gaat worden.

Wij wachten niet op die transitievisie, maar gaan nu al helpen om de eerste stappen te maken. Jij profiteert dan nu al van aanzienlijke besparingen en bent voorbereid op de toekomstplannen van de gemeente.

Woon je in één van de geselecteerde wijken, en heb je vragen? Stuur dan een e-mail naar de projectleider van de wijkaanpak, Arjan Broers  e-mail sturen

 

Energie Gilze Rijen is een coöperatie zonder winstoogmerk en heeft als doel actief een bijdrage te leveren aan een klimaatneutraal, duurzaam en energie-onafhankelijk Gilze-Rijen.