Energie Gilze Rijen zoekt energie talent!

10 juji 2023 <<

De energiemarkt volop in beweging. Duurzame energieopwekking groeit, er wordt gewerkt aan opslag, maar de toekomst is onvoorspelbaar. Energiegebruik moet worden aangepast om betaalbaar een betrouwbare energiehuishouding te kunnen voeren. Dit vergt anders denken: omgaan met flexibiliteit. Voorbeeld: Jonge mensen in de nieuwbouwwijk aan het Laarspad (Gilze) laten een bodemwarmtesysteem aanleggen en sluiten een energiecontract af met kwartiertarieven. Daarmee krijgen ze bij een negatieve prijs geld toe als ze de warmtepomp warmte in de bodem laten pompen of hun auto opladen. Ook wordt per 2025 de salderingsregeling afgebouwd. Het energienet is dan niet meer een gratis ‘accu’. Stroomopslag in thuis- en buurtbatterijen moeten rendabel zijn.

Energie engineering wordt zo steeds complexer en Energie Gilze Rijen zoekt daarom (jonge?) mensen die hier thuis in zijn. Wil jij je vakkennis delen, of bij ons een stage-opdracht doen? Wij nodigen je van harte uit om met ons in gesprek te gaan. Het is mooi om zelf regie te voeren over jouw toekomst. Wij willen daar iedereen graag bij helpen. Stuur een berichtje naar info@energiegilzerijen.nl.

Energie Gilze Rijen is een actieve club. We helpen met energie coaching, helpen sociaal zwakkeren om de energierekening lager te krijgen, werken samen met gemeente en provincie aan verduurzaming (o.a REKS) en organiseren acties voor isolatieglas en zonnepanelen. Ook zijn we mede-eigenaar van energiebedrijf om I nieuwe energie dat concurrerend 100% schone elektriciteit en gas levert. Energie Gilze Rijen groeit al richting de 500 leden en is mede-eigenaar van de Spinder-windmolens die 6000 huishoudens van energie voorzien. Dit alles momenteel dankzij 30 actieve vrijwilligers.