Week van de Duurzaamheid 5-17 oktober

30 september 2020 <<

Lezing ‘De Wereld van Morgen’ door Helga van Leur op maandagavond 5 oktober
Helga van Leur, oud-weervrouw van RTL, legt uit wat er om ons heen verandert en waarom dit gebeurt. Klimaatverandering lijkt misschien een ver-van-mijn-bed-show, maar niets is minder waar.

Vorig jaar werd in Gilze en Rijen het hitterecord van 2019 gemeten. We zien thermometers omhoog schieten en regenbuien extremer worden. Tijdens deze inspirerende en interactieve avond leert u alles over klimaatverandering en wat u zelf kunt doen om hier mee om te gaan. We organiseren deze avond gratis voor u. Er zijn twee lezingen, een om 19.00 uur en een om 20.30 uur. Vanwege de maatregelen tegen verspreiding van het Covid-19-virus zijn er maar 100 kaarten beschikbaar. Wees er dus snel bij! Het evenement is gratis, maar om het maximaal aantal bezoekers te bewaken moet u een ticket reserveren: www.ccgr.nl/agenda-theater-film-en-meer.

Kids Klimaat Experience @ Speelbos Gilze op woensdagmiddag 7 oktober

Wat weet jij eigenlijk al van het klimaat? Kom op woensdagmiddag 7 oktober met ons spelen en leren in het Speelbos in Gilze. Van 13.00 uur tot 16.00 uur organiseren we de Kids Klimaat Experience! We gaan slijm maken van natuurlijk materiaal en je leert alles over insecten in het bos. Na deze middag weet jij alles over bomen en water! Ook krijg je een super cool cadeau mee naar huis! Kom jij ook meedoen? Iedereen van 8 tot en met 12 jaar uit de gemeente Gilze en Rijen is welkom. Maar wees er snel bij, want vol=vol. Geef je dus snel op via een mail aan duurzaamheid@abg.nl met daarin je naam, adres en leeftijd.

Op klimaatsafari door Rijen: de bewoner als klimaatexpert
Bijna dagelijks zijn de gevolgen van de klimaatveranderingen in het nieuws. Veelal gaat het dan over extreme wateroverlast of droogte. Gelukkig is er ook aandacht voor innovatieve oplossingen voor het water, milieu en energievraagstuk. Oplossingen die we in het geheel klimaatadaptatie noemen.

Maar we zien benieuwd naar hoe het staat met het klimaat in onze gemeente. Daarom zijn we op zoek naar inspirators die tijdens een wandeling de mogelijkheden toe lichten om wateroverlast, droogte en hittestress tegen te gaan. Is uw huis en/of tuin al klimaatbestendig? Geef je dan op en deel uw kennis of wordt onderdeel van de looproute via duurzaamheid@abg.nl.