Ledendag Energie Gilze Rijen

4 september 2021 <<

Bij deze nodigen wij alle leden uit voor onze ledendag op zaterdag 25 september 2021. Uiteraard houden we hierbij de geldende coronaregels van de overheid en het RIVM in acht.

Dit jaar brengen we een bezoek aan melkveehouderij Van Poppel. Zij zijn landelijk toonaangevend met hun boerderij dat energetisch gezien volledig circulair is. De robots die de mest verzamelen en alle andere elektronica draaien o.a. op de 4.000 zonnepanelen. Uit deze mest wordt biogas gewonnen wat voor verwarming of elektriciteit kan zorgen. Het hele vernuftige systeem zorgt ervoor dat er net zoveel energie opwekt wordt als dat er verbruikt wordt. En dat terwijl er wel melk voor ons wordt geproduceerd. Als je de energie uit deze voedingsstoffen meerekent dan wordt er dus zelfs beduidend meer energie geproduceerd dan verbruikt.

Na het bezoek aan melkveehouderij Van Poppel is er iets verderop in Molenschot bij De Molenwiek een lunch. Daarna volgt een presentatie van het bestuur van Energie Gilze Rijen over wat we afgelopen jaar allemaal gedaan hebben en welke plannen we voor het komend jaar hebben. Daarna zal er ter afsluiting een borrel zijn.

Programma:

  • 10.15 Inloop veehouderij (Lijndonk 1-A Molenschot)
  • 10.30 tot 12.00 Rondleiding veehouderij
  • 12.00 Inloop De Molenwiek (Schoolstraat 5, Molenschot)
  • 12.30 tot 13.15 Lunch
  • 13.15 tot 14.00 Presentatie Bestuur Energie Gilze Rijen
  • 14.00 Borrel

Op eigen gelegenheid treffen we elkaar bij de veehouderij. Bij voorkeur kom je met de fiets. Zo kunnen we allen gezamenlijk van de veehouderij naar De Molenwiek fietsen. Maar het staat ook vrij om met de auto te komen. Er is op beide locaties genoeg gratis parkeergelegenheid.

Deze ledendag inclusief lunch en borrel wordt kosteloos aangeboden aan leden van Energie Gilze Rijen en hun partner.

Graag weten we van tevoren hoeveel mensen we kunnen verwachten zodat we rekening kunnen houden met bijvoorbeeld de hoeveelheid eten en drinken. Vandaar dat we je vragen om je aan te melden voor 19 september. Je doet dit door een e-mail te sturen naar ledenraad@energiegilzerijen.nl. Vermeld daarin alsjeblieft je naam en of je  met partner komt. We kunnen rekening houden met speciale wensen voor de lunch (allergieën, vegetarisch, vegan, etc.). Geef dit aan in uw aanmeldingsmail. Mocht je nog vragen hebben over deze ledendag, dan kunt je die ook richten aan ledenraad@energiegilzerijen.nl.

Je hoeft geen coronatoegangsbewijs te hebben om deze dag te bezoeken. Dit omdat er minder dan 75 personen aanwezig zullen zijn. Als je dus niet gevaccineerd bent, hoef je je niet te laten testen om onze ledendag te bezoeken. We gaan er vanuit dat iedereen zelf zo verstandig is om thuis te blijven bij coronaklachten. Het bezoek aan melkveehouderij Van Poppel is in goed geventileerde ruimtes. De Molenwiek heeft een actief luchtverversingsysteem. De gehele ledendag is dus in ruime, goed geventileerde ruimtes waarin het coronavirus minimale kans heeft op verspreiding.

Wij hopen je de 25e te verwelkomen!

Met vriendelijke groet,
Ledenraad Energie Gilze Rijen