Informatieavond 10 mei – Hoe 5 huizen in Molenschot naar ‘all electric’ kunnen

17 april 2022 <<

Je hoort en leest het steeds vaker: ‘woningen moeten van het gas af’. Dat betekent dus ‘all electric’. Maar hoe doe je dit voor bestaande woningen? En wat kost dat?

Op de informatieavond van Molenschot Groen op dinsdag 10 mei in De Molenwiek laten we u dat zien. En wel concreet voor 5 bestaande woningen in Molenschot. Voor 5 inwoners/gezinnen is een concreet stappenplan uitgewerkt hoe zij hun woning ‘gasvrij’ kunnen maken. De stappenplannen zijn opgesteld door een energieadviseur van Energie Gilze Rijen die in nauw contact staat met Molenschot Groen. Het opstellen van de stappenplannen is gefinancierd door onze gemeente.

Op de informatieavond presenteert de energieadviseur de 5 stappenplannen. Hij laat zien welke maatregelen je kunt toepassen en geeft een inschatting van de kosten. Waar mogelijk geeft een van de woningeigenaren persoonlijk toelichting.

Bewust zijn er 5 woningen gekozen van verschillende bouwperiode. Dit varieert van een huis uit 1951 uit de Schoolstraat tot aan het jongste huis uit 2015 uit ’t Blokske. Zo worden verschillen duidelijk en zit er waarschijnlijk een huis tussen dat vergelijkbaar is met jouw eigen huis. Zo krijg je een eerste indruk wat het voor jouw woning en je portemonnee betekent.

Daarnaast bespreken we hoe we naar aanleiding van de stappenplannen verder kunnen gaan en welke acties we gezamenlijk kunnen opzetten.

Ook geven we kort uitleg over de warmtescan die u nog steeds kunt laten uitvoeren.

Tot slot de praktische informatie over de avond.

  • Waar: De Molenwiek
  • Wanneer: Dinsdag 10 mei
  • Tijdstip: 20:00 – 22:00 uur inclusief korte pauze. Deuren open om 19:45 uur.
  • Aanmelden: Vooraf aanmelden is niet nodig.

Heb je vooraf een vraag? Stuur dan een e-mailtje naar molenschotgroen@outlook.com.

We hopen je te zien. Heel graag tot dan!