Energie Gilze Rijen | om geeft winst terug aan klanten

31 januari 2023 <<

Eerste energieleverancier in Nederland die resultaten direct uitkeert op bankrekening klanten

Klanten van de lokale energiecoöperatie Energie Gilze Rijen | om kregen begin dit jaar goed nieuws. Dankzij de coöperatieve werkwijze – 100% duurzaam, lokaal en geen winstoogmerk – profiteren zij namelijk financieel mee van de sterke groei die wordt doormaakt. Een trendbreuk binnen de geprivatiseerde energiemarkt.

Door de toegenomen belangstelling is de non-profit coöperatie afgelopen jaar fors gegroeid. Niet alleen qua klantenaantallen, maar ook qua resultaten. Deze vloeien altijd terug om de tarieven structureel te dempen en nieuwe duurzame projecten op te zetten. Corné van den Boogaart namens Energie Gilze Rijen: “Onze groei is het directe resultaat van klanten die bewust hebben gekozen voor een leverancier met een andere aanpak, en die anderen in hun enthousiasme meenemen. We vinden het belangrijk dat zij hier ook van kunnen profiteren. Nu én in de toekomst. Daarom storten we onze klanten € 50,- terug op hun bankrekening, iets dat zeker in deze dure tijden extra gewenst is.”

financien

Consumenten hebben andere energiebehoeften
Consumenten kijken tegenwoordig anders naar energie. Er is veel meer belangstelling voor de herkomst, het zelfvoorzienende karakter en wat er met de winst wordt gedaan. Allemaal redenen waarom steeds meer mensen kiezen voor een coöperatieve leverancier “Door alles wat er in het afgelopen anderhalf jaar is gebeurd binnen de energiesector, hebben consumenten andere behoeftes. Ze willen zeker weten dat hun energie 100% duurzaam is, uit Nederland komt en de lokale regio versterkt. Als dat ook nog eens kan voor een scherpe prijs, is overstappen een voor de hand liggende keuze.” aldus Corné van den Boogaart.

Bij coöperatieve energie profiteert iedereen mee
Dat klanten meeprofiteren van de opbrengst is vernieuwend binnen de energiebranche. Maar dit heeft alles te maken met ons coöperatieve karakter. Corné legt uit: “Omdat we een coöperatie zijn, hebben we geen winstoogmerk. Dat betekent dat de winst terugvloeit naar onze klanten. Zo konden we ook de afgelopen periode onze tarieven lager houden. Daarnaast vloeit een deel van de winst terug naar de coöperatie zelf. Hiermee ontwikkelen we energiebesparings- en zonneprojecten en windparken. Zo worden we steeds meer zelfvoorzienend en structureel goedkoper. En hoe meer mensen met ons meedoen, hoe groter onze impact. Ook leden die geen energieklant zijn, profiteren mee, want wij hebben besloten de extra opbrengst uit te keren aan alle leden van Energie Gilze Rijen.”

Over Energie Gilze Rijen | om
Energie Gilze Rijen is medeoprichter van om | nieuwe energie. Energie Gilze Rijen heeft zo’n 400 leden waarvan ongeveer de helft ook energie afneemt. om | nieuwe energie is een energiecollectief dat bestaat uit tientallen lokale energiecoöperaties door heel Nederland. Écht anders, want de energie wordt 100% duurzaam opgewekt bij klanten in hun eigen buurt. De enige coöperatieve landelijke leverancier zonder winstoogmerk, zodat de regio profiteert van meer verduurzaming en de klanten van lagere tarieven.