Bewonersavond Energie(k) Wolfsweide

15 september 2023 <<

Duurzamer, het kan. Het kan samen en daardoor makkelijker én soms ook goedkoper.
Woon je in Wolfsweide, lees dan dit bericht.

In een deel van Wolfsweide is een wijkteamactief. Dit wijkteam ondersteunt bewoners bij het besparen op energie. Er zijn allemaal vergelijkbare woningen, qua opbouw en oorspronkelijke bouwmaterialen. Sommige bewoners hebben al flink geïnvesteerd op eigen initiatief. Ook woningcorporatie Leystromen heeft veel geïnvesteerd. Het wijkteam ondersteunt het delen van de opgedane ervaringen, zodat we samen duurzamer kunnen leven. Dat is niet alleen goed voor de portemonnee, maar ook voor het milieu en ons leefklimaat.

Het wijkteam wil graag bewoners uit de wijk ontmoeten tijdens een bewonersavond. De bewoners zijn van harte welkom op donderdagavond 12 oktober in Basisschool De Brakken.
Op deze avond:

  • delen we ervaringen van bewoners wat betreft isolatie,ventilatie, zonnepanelen, alternatieve verwarming.
  • gaan we in op de financiële kant van het verhaal wat betreft
    subsidies en interessante duurzaamheidsleningen.
  • zijn er ervaringsexperts die vragen over verschillende mogelijkheden kunnen beantwoorden naar aanleiding van hun eigen investeringen aan hun huis.
  • hebben wij het over wat wijsheid is: wel of geen zonnepanelen en een mooi collectief aanbod (5% korting).

Als huurder heb je minder invloed op de buitenkant van je huis, maar wél op wat er binnen de muren gedaan kan worden. Wist je dat je met slim gebruik van apparatuur en eenvoudige aanpassing van gedrag extra energie kunt besparen? Het wijkteam van Wolfsweide, ondersteund door een energieadviseur van Energie Gilze Rijen, kan daarbij helpen.

Wij horen graag van de bewoners. Aanmelden kan met een e-mail met gevraagde gegevens naar
wolfsweide@energiegilzerijen.nl (naam/adres/e-mailadres/eigenaar-huurder/met hoeveel personen). Een bevestiging met tijd en programma volgt later. Bent u 12 oktober verhinderd? Meld u dan op dezelfde manier aan voor de Wolfsweide wijkaanpak-nieuwsbrief.