Besparen op energiekosten bij het Praathuis

10 maart 2024 <<

Een energieadviseur van Energie Gilze Rijen was op bezoek bij de groep vrouwen die elke woensdag bijeenkomt in het Praathuis in Rijen. De energiekosten zijn voor velen van hen (te) hoog. Adviseur Yvonne helpt hen bij het omlaag brengen van die kosten.

Deze woensdag waren 12 vrouwen aanwezig waarvan er 9 hun woning huren van Leystromen. De overige hebben een koopwoning. Huurder of eigenaar, je hebt altijd invloed op je energieverbruik.

Eerst maar eens gekeken waar de energie allemaal voor nodig is. Al snel kwam naar voren dat gas gebruikt wordt voor verwarmen, koken, poetsen en douchen. Stroom o.a. voor verlichting, wassen, drogen, tv kijken en de apparaten in de keuken. Voor zowel het beperken van gas als van stroom werden tips besproken. Deelnemers kwamen ook zelf met goede ideeën. Ieder kreeg aan het eind een placemat met 24 tips én een kleine energie bespaargadget mee naar huis.

Na afloop konden de vrouwen zich inschrijven voor de gratis EnergieBespaarActie. Een energieadviseur komt dan persoonlijk aan huis en kijkt ter plekke samen met de bewoners hoe nog meer energie te besparen is. Als afsluiting van zo’n bezoek mag de bewoner dan nog passende bespaarmaterialen uitzoeken om meteen aan de slag te kunnen.

Wil je ook dat een adviseur langs komt om je te helpen bij het besparen van energie? Schrijf je dan in voor de actie energiegilzerijen.nl/gratis-energiebespaaractie/