Speciaal leden-aanbod radiator ventilatoren

31 januari 2024 <<

Verlaag je gasverbruik nog deze winter! Energie Gilze Rijen biedt nu SpeedComfort ventilatoren tegen extra scherpe prijzen aan. Zo lang de voorraad strekt! Deze ventilatoren zijn geschikt voor leden die geen vloerverwarming hebben. Je gebruikt ze op/onder de radiatoren/convectoren in verwarmde ruimtes (woonkamer, werkkamer). De investering heb je met de huidige gasprijzen binnen een jaar meer dan terugverdiend.

Radiator ventilatoren

Werking
Een gewone radiator verwarmt koude lucht in de kamer. De warme lucht stijgt vervolgens vanzelf op waardoor er bij de radiator weer ruimte is voor koudere lucht. De warme lucht wordt zo niet echt gelijkmatig door de kamer verdeeld. De SpeedComfort radiatorventilator lost dit probleem op door de lucht sneller en gelijkmatig de ruimte in te blazen. Zo warmt de kamer sneller op. Ju kunt de temperatuur een paar graden lager instellen en je bespaart snel op je gasrekening!

>> www.speedcomfort.nl/zo-werkt-het

De ventilator plaats je tussen de twee platen onderaan de radiator. Door de magneten blijft de ventilator goed zitten. Je sluit de ventilator vervolgens aan op elektriciteit. Zodra de radiator 33 graden of warmer wordt, springt de ventilator aan. Onder de 25 graden gaat de ventilator weer uit. De ventilator staat dus nooit aan als de kamer niet verwarmd wordt. Deze ventilator kan ook gebruikt worden bij convectors. Je plaatst de ventilator dan met pootjes op de convector.

De radiator levert op deze manier meer vermogen waardoor de temperatuur van het water in de cv-installatie omlaag kan naar 50-60 graden. Als de installatie dan ook nog waterzijdig wordt ingeregeld, bespaar je tot wel 30% op je gasrekening.

LET OP: nu ook voor warmtepompsystemen!
Er is nu ook een thermostaat voor warmtepompsystemen. Deze start de radiator al als de temperatuur 28 graden wordt en gaat uit bij 23 graden. Deze is voor een meerprijs van 5 euro te krijgen of vervangen.
PS: haal in de zomer wel de stroom van je ventilatoren, anders gaan ze bij heel warm weer aan.

Hoeveel heb je nodig
Het aantal SpeedComforts dat je nodig hebt hangt samen met de grootte van de kamer. Eén SpeedComfort verplaatst per uur zo’n 30m3 lucht. We willen alle lucht in een ruimte 1x per uur circuleren. Dat betekent dat je voor een kamer van 30m3  één  SpeedComfort nodig hebt, voor 60m3 twee SpeedComforts, etcetera. Dus voor een woonkamer van 8m x 5m x 2,25m = 90 m3 heb je 3 ventilatoren nodig.

Vervolgens bepaal je de verdeling over de radiatoren: smalle radiatoren een mono set, brede radiatoren eventueel een trio set. Voor een maximaal effect verdeel je de ventilatoren goed over de ruimte.

Het Aanbod

  • Mono set € 45,-, Bestaat uit 1 ventilator, een thermostaat en stroomaansluiting. Geschikt voor smalle radiator/convector van 50 tot 70 cm.
  • Duo set € 85,-, Bestaat uit 2 ventilatoren, een thermostaat en stroomaansluiting. Geschikt voor radiator/convector van 70 tot 120 cm
  • Trio set € 120,-, Bestaat uit 3 ventilatoren, een thermostaat en stroomaansluiting. Geschikt voor brede radiator/convector vanaf 120 cm
  • Thermostaat voor warmtepompsysteem  € 5,-

 

Aanvragen doe je zo
Voor leden:

  1. Bepaal welke ruimten je wilt voorzien van ventilatoren.
  2. Bepaal het volume (in m3) per ruimte. Je hebt 1 SpeedComfort nodig per 30 m3.
  3. Kies de radiatoren waarop je ze wilt plaatsen (hoe beter verdeeld, hoe beter het effect).
  4. Verdeel de benodigde SpeedComforts over de radiatoren: hoeveel sets Mono, Duo of Trio (een set heeft één stekker) heb je nodig?
  5. Geef aan André (andre@energiegilzerijen.nl) door welke sets je wilt bestellen. Momenteel is er nog voorraad.
  6. Zodra de ventilatoren binnen zijn, krijg je een seintje dat je ze op kunt halen, of dat ze gebracht worden. Dit kan even duren want ze worden in grotere partijen besteld. Afrekenen gebeurt ter plekke met een tikkie.

Ben je nog geen lid? Word dan nu lid en vermeld meteen bij je aanmelding dat je mee wilt doen met de ledenactie SpeedComfort en hoeveel + welke sets je wilt bestellen. Je bent welkom om mee te doen!