Ledendag Energie Gilze Rijen bezoekt Van der Avoird Trayplant

19 september 2022 <<

Zaterdag 17 september was onze jaarlijkse ledendag. Deze keer was het bij Van der Avoird Trayplant in Molenschot. Een recordaantal van 63 mensen had zich hiervoor aangemeld.

Om kwart voor 10 was de ontvangst met koffie en een appelflap. Peter van der Avoird vertelde hoe zijn bedrijfsvoering is gebaseerd op de 3 P’s: people, planet, profit. Waarbij hij uitgebreid uitlegde hoe hij zijn bedrijf in aardbeien- en frambozenplanten kan laten floreren (profit) in harmonie met de natuur (planet) en zijn werknemers (people). Een heldere visie op voedselproductie en energie-opwek, nu en in de toekomst. Na dit inspirerend verhaal was het tijd voor een uitgebreide rondleiding in de kassen en over het terrein aan de Rimpelaar. Aansluitend een ontspannen lunch.

Het middagprogramma was voor architect Huub van Laarhoven. Hij vertelde hoe de natuur hem al jaren inspireert in zijn werk. Hoe je, door het gebruik van natuurlijke materialen, niet alleen bijdraagt aan een beter milieu, maar dat de natuur met zijn kleuren en vormen ook een positieve invloed heeft op het welbevinden van mensen. Uiteraard kon het verhaal van het Ecodorp Boekel daarbij niet ontbreken. Het doel van dit Ecodorp is volledig zelfvoorzienend te zijn. Hierbij hoorden we ook weer mooie voorbeelden over duurzame energie opwek.

De ledendag sloten we af met een gezellige borrel.

Het was een geslaagde dag. Wij hopen volgend jaar weer een inspirerende ledendag te kunnen organiseren.