Energie Gilze Rijen al 6 jaar op rij groenste energieleverancier

20 november 2020 <<

 

Voor het 6e jaar op rij is het ‘om | nieuwe energie’-collectief uitgeroepen tot groenste leverancier van Nederland. ‘Energie Gilze Rijen | om’ vormt dit collectief samen met 49 andere lokale energiecoöperaties. Dat maakten de Consumentenbond, WISE en Natuur & Milieu 20 november bekend in de Stroomranking 2020. Het collectief scoort daarin opnieuw een rapportcijfer 10 op de onderdelen investeringen, inkoop en levering. ‘om | nieuwe energie’ is niet de enige met dit cijfer, maar wel de enige landelijke leverancier waarbij het de consumenten zelf zijn die deze mijlpaal hebben bereikt.

De afgelopen jaren is het collectief enorm gegroeid. Directeur van ‘om | nieuwe energie’, André Dippell, over de Stroomranking: “De laatste jaren stappen steeds meer mensen bewust over van commerciële energie op lokale energie, zoals van ‘Energie Gilze Rijen | om’. Veel leveranciers blijven op de oude voet doorgaan, terwijl er behoefte is aan verduurzaming, eigen inbreng en winstdeling voor mensen met lagere inkomens. Het is daarom fantastisch dat we al jaren groenste energieleverancier zijn. Voor de consument is dit één van de belangrijkste onderzoeken om erachter te komen hoe duurzaam een leverancier écht is. Die transparantie vinden we bij ‘om | nieuwe energie’ heel erg belangrijk, juist omdat er zoveel misstanden in deze sector zijn.”

Sinds 2015 eindigt om | nieuwe energie steevast op de hoogste plaats binnen de Stroomranking. Het collectief laat daarmee veel grote leveranciers achter zich door uitsluitend groene energie op lokaal niveau in Nederland op te wekken.

Nog steeds een onvoldoende voor veel leveranciers
Het onderzoek vergeleek alle bekende energieleveranciers in Nederland. In totaal werd van 34 leveranciers onderzocht hoe duurzaam zij zijn op het gebied van investering, inkoop en levering van energie. Grote namen als Essent en Vattenfall/Nuon scoren nog steeds erg mager en dragen gering bij aan de verduurzaming van Nederland. In totaal kregen 13 leveranciers een onvoldoende.

Lees meer: www.consumentenbond.nl/energie-vergelijken/de-groenste-energieleverancier