Energie van Energie Gilze Rijen

EGR op plek 4 van groenste energieleveranciers
Vaak stellen mensen de vraag of het afnemen van gas en elektriciteit via EGR duur is. Dat is niet het geval. We geven meestal aan dat we zelfs één van de goedkoopste groenste energieleveranciers zijn. Op dit moment is het zo dat we op plek 4 staan. Samen met Pure-Energie, Vrijopnaam, Energie VanOns en PowerPeers zijn we door de Consumentenbond uitgeroepen tot groenste energieleverancier.
We kunnen zo goedkoop zijn omdat EGR geen winstoogmerk heeft en gerund wordt door vrijwilligers, met professionele ondersteuning vanuit OM nieuwe energie. OM nieuwe energie is eigendom van 50 energiecoöperaties, waaronder EGR.

Echt lokaal geproduceerde energie
De elektriciteit komt niet van windparken op zee, waterkrachtcentrales uit het buitenland of grote zonneparken in Nederland. Onze elektriciteit produceren wij zelf in onze omgeving.  Het komt van daken van onze leden, de collectieve zonnepanelen op de Hangar te Gilze, op een dak van een boerderij aan de Flaassendijk te Rijen en ons eigen Burgerwindpark Spinderwind te Tilburg. Ook zijn er 3 lokale bedrijven die energie aan EGR leveren. Dat zijn Smits Tree Nurseries te Molenschot, Manege Thielen in Hulten en Technisch Service Centrum Gosens B.V. te Gilze. Het gas is groen gecertificeerd. In onze omgeving wordt namelijk geen door ons afneembaar gas geproduceerd.

Zelfde prijs levering als aankoop
We doen het voor onze leden, dus als zij energie leveren, krijgen ze dezelfde prijs als wanneer ze energie aankopen.

We zijn niet de allergoedkoopste
Het doel van EGR is niet de allergoedkoopste te zijn. We willen namelijk een heel klein beetje geld overhouden om ten goede van de gemeenschap te laten komen. Zo hebben we wat geld om de collectieve zonnepanelen-actie te kunnen doen, om zonnepanelen te schenken aan lokale verenigingen en om een sociale postcoderoos op te starten om energiearmoede te voorkomen. Het is namelijk belangrijk dat mensen met een smalle beurs ook mee kunnen profiteren van de kansen die er in de energietransitie zijn.

Nog geen energie via EGR?
Door energie via OM nieuwe energie af te nemen krijgt EGR 30 euro en hoeft u geen lidmaatschapsgeld te betalen voor EGR. Bovendien voert Energie Gilze Rijen (EGR) dan op verzoek bij u thuis een gratis energiescan uit. U krijgt advies hoe u energie kunt besparen en duurzaam kunt opwekken. Als u zelf energie opwekt, wordt dit in uw rekening verwerkt.

Iedere situatie is uiteraard anders maar ik wil u vragen om eens op onze website eens te bekijken of het voor u interessant is.